OSTAKLJIVANJE OBJEKATA NA MORU

Kada stigne  lijepo vrijeme koje nas tjera na uživanje u prirodi ili bar na mjesta s pogledom na nju. Većina će se radije odlučiti na toplije krajolike na našoj obali gdje mogu uživati na suncu i pogledu na rajsko plavetnilo. Naravno, ako je vrijeme sunčano i vedro. Međutim, u jutarnjim i večernjim satima zna biti još svježe i prohladno, pogotovo kada puše vjetar. Tada su spas novi slojevi odjeće ili zavjetrina za koju bi bilo poželjno da ne zaklanja vidik Ili kvari ugođaj. Stoga vjerujemo da idealno rješenje (tehničko i estetsko ) postižemo ostakljivanjem prostora, s mogućnošću pomicanja staklenih ploha prema želji. Ne moraju uvijek staklene plohe biti u sistemu okova s okvirima koji daju dojam pregrada ili čak rešetki!

Naša firma nudi rješenja za zatvaranje pokretnim staklenim plohama bez okvira. Takvo rješenje pruža velike mogućnosti kombiniranja načina otvaranja i prilagođavanja trenutnim potrebama, zaštite od vjetra, prašine ili buke na Vašoj terasi. Moguće je i prenositi staklene plohe iz jedne ravnine u drugu, te namjestiti otvaranja prema potrebama i mogućnostima prema postojećem stanju.

Takve prednosti posebno dolaze do izražaja kod raznih izvedbi ,jer je opterećenje staklenih ploha na donjoj vodilici,što znači da nije uvjetovano jakom konstrukcijom I profilima za gornju vodilicu

Na područjima uz more je poželjno da izvedbe budu od materijala koji su otporni na utjecaj sunca I soli, te da nisu podložni savijanju kod jakih vjetrova koji pušu u našem priobalju.

Kaljena stakla osiguravaju mehaničku otpornost i trajnu kvalitetu s olakšanim održavanjem, uključuju protuprovalnu zaštitu koja omogućuje da bezbrižno ostavite zatvorenu terasu. Bilo da dolazite na more samo vikendom, bilo da idete na put – nitko neće moći provaliti ni otvoriti ostakljeni prostor!

A ni najjača bura ni jugo neće poremetiti ugrađeni sistem ostakljivanja -dokazano na više lokacija na Jadranu!

Stakla su kaljena, preporučene debljine 8,10 ili 12 mm, a vodilice od plastificiranog aluminija predstavljaju trajno i kvalitetno rješenje s lakim održavanjem, s otvaranjem prema želji investitora.