NADSTREŠNICE I PAVILJONI

Za svako dobro tehničko rješenje natkrivanja potrebno je predvidjeti kvalitetnu geometriju krovne konstrukcije/nadstrešnice. Izbor materijala konstrukcije i vrsta pokrova ovise o željama investitora, ali i o tehničkim karakteristikama materijala. Kako se većina nadstrešnica radi prema postojećem stanju treba uzeti u obzir već izgrađene elemente i parametre koji mogu određivati mjesto spojeva konstrukcije, nagib krova ili geometriju nosivih stupova.

Bitno je predvidjeti mogućnosti i kontrolu odvodnje oborinskih voda s nove konstrukcije. Stoga se prvo posavjetujte s konstruktorom konstrukcije – rasponi i raspored postojećih elemenata mogu biti presudni za izbor materijala konstrukcije: za veće raspone (iznad 4 m) se preporučuje čelična (bravarska) konstrukcija, a za manje može i aluminijska ili drvena.

Naravno, moguće je napraviti i specijalne izvedbe u aluminiju ili lameliranom drvu, ali to već utječe na dimenzije profila nosača konstrukcije. Pokrov ovisi o želji investitora, a može biti prozirni (sigurnosno staklo ili polikarbonatni elementi-LEXAN), ili neprozirni (IZO paneli, šindra, crijep i sl.)

Za upite nam pošaljite par fotografija postojećeg stanja (ili skicu za novu nadstrešnicu) s okvirnim dimenzijama (širina x dužina x visina), lokaciju i katnost predviđene konstrukcije, a mi ćemo Vam poslati skicu tehničkog rješenja prije same ponude. Tako možemo zajednički doći do najboljeg konstruktivnog i estetskog rješenja za Vaš krov!

 Probajte predvidjeti i mogućnost naknadnog ostakljivanja Vaše nadstrešnice, mi nudimo vrlo kvalitetne sisteme ostakljivanja bez okvira za koje ne treba legalizacija!!

Vjerujemo da ćemo ZAJEDNO pronaći rješenje koje želite!